Skip to main content


CUM FUNCȚIONEAZĂ STAREA DE SPIRIT ?

Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegi despre emoțiile negative este modul în care acestea sunt interconectate cu neurotransmițătorii noștri.
 

Descoperă de ce oricine poate avea o perioadă mai dificilă

Starea minții noastre este una tranzitorie, care influențează ceea ce gândim și modul în care privim lumea și, astfel, joacă un rol important în viața noastră.
Tulburările de dispoziție sunt asociate cu starea de spirit scăzută, stresul, oboseala, adesea corelate cu starea depresivă, starea anxioasă, epuizarea emoțională, psihică și fizică (sindrom burnout), etc., care pot persista cel puțin 2 săptămâni consecutive.

ZAFFRANAX - WEBSITE - 2 -HOW MOOD WORKS - V2 -01

Care sunt cauzele apariției tulburărilor de dispoziție?

Tulburările de dispoziție pot apărea din motive variate:

Anumite evenimente sau etape ale vieții (experiențele traumatice – perioadele extinse de stres), genetica, bolile inflamatorii, deficiențele nutriționale, dezechilibrele chimice și chiar și un stil de viață nesănătos (dieta nesănătoasă, pasivitatea fizică, lipsa somnului, etc.)

La nivel micro, incatorii cei mai comuni ai tulburărilor de dispoziție sunt: ​​dezechilibrele neurotransmițătorilor (cum ar fi Serotonina, Dopamina, Noradrenalina și GABA3), inflamația, stresul oxidativ, neurodegenerarea.

Având în vedere această varietate de cauze, soluțiile ar putea include modificări ale stilului de viață (regim alimentar sănătos, exerciții fizice, somn normal, expunere la lumina soarelui), reducerea stresului și dezvoltarea mecanismelor de rezistență, terapia psihologică, produse de îmbunătățire a dispoziției pentru eliberarea de neurotransmițători, agenți antiinflamatori și antioxidanți, etc.

Calmogen-Neurotransmitters

Ce sunt neurotransmițătorii

și cum acționează ei?

Neurotransmițătorii, sau mediatorii chimici, sunt subsțante chimice care se găsesc în sistemul nervos( de exemplu creier), prin intermediul cărora se face transmiterea, modularea și amplificarea impulsurilor nervoase.

Neurotransmițătorii reglează numeroase procese fizice și emoționale, cum ar fi performanța mentală, stările emoționale și răspunsul la durere.

Serotonina, norepinefrina, dopamina și GABA sunt neurotransmițători responsabili pentru diferite funcții ale corpului, inclusiv starea de spirit. Se presupune că acești mesageri chimici sunt în dezechilibru la persoanele cu tulburări de dispoziție și multe opțiuni de tratament se bazează pe corectarea acestui dezechilibru.

  

Calmogen Plant COMPLEX susține echilibrul emoțional în cazul celor 3 stări majore

Ce știm despre STAREA DE SPIRIT?

Descoperă mai multe despre Crosaffryl™: un complex nutritiv unic de ingrediente testate clinic

Ingrediente